Technische info

Het technische aspect van een project bestaat meestal uit technische fiches en beschrijvingen van een materiaal voor het lastenboek.

Wetgeving

De verplichte documenten zijn steeds up to date bij Stoneline. Dan denk ik aan DoP’s (prestatieverklaringen) en certificaten. De basis voor deze documenten is vaak wetgeving en geharmoniseerde normen. Al de rest zijn eigenlijk vrijwillige documenten.

Keuringen

Iedereen in de beton sector kent BENOR en kopers eisen dan een BENOR certificaat. Dit is een externe kwaliteitscontrole van uw productieprocessen en product.

Onze gietbeton producten komen hiervoor niet in aanmerking door ons uniek productieproces, maar zijn daarom niet minderwaardig. Ze voldoen nog steeds aan de voorwaarden beschreven in de officiële normen. Normen die ontstaan zijn uit een wettelijk kader. En deze zijn voldoende om een product voor te schrijven.

Voor natuursteen is dit de COPRO keuring. Meestal partij keuringen die controleren of de opgegeven sterkte en andere waarden nog steeds conform zijn. Deze wordt vaak gebruikt wanneer het gaat over grote hoeveelheden. Bij het begin en tijdens de loop van een project. Ook COPRO keuringen worden als bijkomstig gevraagd.

Gelukkig is onze eigen kwaliteitscontrole in de fabriek in handen van een ervaren ingenieur. Wat betreft natuursteen staat een team van 10 personen klaar om de kwaliteit op te volgen.

Uw producten zijn in goede handen. Een extra keuring is overbodig, maar mogelijk indien nodig.

Informatie

Aanvullende informatie volgt in de vorm van technische fiches. Lastenboek beschrijvingen zijn vaak technische fiches maar met nog meer gegevens.

Onze informatie komt steeds van onze leveranciers. Hoe meer informatie zij ons geven, hoe beter wij klanten kunnen informeren. Onze leveranciers worden dan ook aangemaand om zoveel mogelijk informatie te verstrekken. Tekeningen, foto’s van producten, foto’s van realisaties, plaatsingsvoorschriften, veiligheidsfiches,…enzovoort.

Helaas komen wij in lastenboek beschrijvingen cijfers tegen die door massaal copy-paste gedrag nergens meer op slaan. Soms wordt een kalksteen gevraagd, maar de petrografische beschrijving is deze van een graniet. Er worden uitvoeringstechnieken gevraagd voor buiten die verwijzen naar een norm voor binnen.

Wij bieden graag het juiste advies aan over welke gegevens en cijfers nu belangrijk zijn en wat ze betekenen.

Voor beton en keramiek is dit nogal voor de hand liggend. Voor natuursteen ligt het iets meer ingewikkeld in elkaar. Vandaar de we voor elk product de beste experten in dienst hebben.

Specifieke informatie

Niet alle informatie en technische gegevens wordt beschikbaar gemaakt. Niet omdat die geheim moet blijven, maar omdat dit voor onze markt niet relevant is.

Wij verkopen bijvoorbeeld onderhoudsproducten van FILA. Vaak zijn dit producten op chemische basis. FILA moet voor elk product een Reach document hebben en een veiligheidsfiche. Net als de producten in uw supermarkt. Maar net als in de supermarkt hebben wij deze documenten niet automatisch ter beschikking, maar ze kunnen wel worden opgevraagd. Voor onze markt is de gebruiksaanwijzing en de waarschuwingen op de verpakking voldoende.

Echter, als u dergelijke diepere informatie wenst, kunnen wij deze steeds opvragen.

Doorblader onze brochures voor inspiratie

Onze Engelstalige brochures ‘Granite’ en ‘Sandstone’ zitten boordevol inspiratie en nuttige informatie. Laat je leiden door de verschillende producten in diverse materialen, vormen, kleuren en soorten bij het realiseren van je volgende project.

YouTube
Pinterest
LinkedIn