Fletcher Bank zandsteen – Latitude

Voor dit project werd Marshalls ingeschakeld om te helpen een echte blikvanger te maken van een kantoorgebouw van 8 verdiepingen, vlak bij het centrum van Leeds.

Deze kantoorgebouwen moesten niet alleen in het oog springen maar werden ook ontworpen volgens de hoogste normen om aan een verscheidenheid van vereisten te voldoen. In dit gebouw werd natuurlijk licht gecombineerd met hedendaagse architectuur om een opvallende werkomgeving te creëren. Hiervoor leverde Marshalls de hardstenen muren van Fletcher Bank Sandstone als elegante oplossing.

Zandstenen afwerking

Het ging om een Perm zandsteen uit de Locharbriggs Quarry. De technische eigenschappen van deze nieuwe rode zandsteen maken hem als gevelbekleding uiterst geschikt. Deze kenmerkende steen stamt uit het Carboon en heeft een fijne tot medium korrel. Hij wordt gewonnen uit de Fletcher Bank Quarry in Lancashire (UK), is goed bestand tegen vocht en regen en past perfect als opvallende oplossing in grootschalige bekledingsprojecten.

In dit project streefde men vooral een hoogwaardige natuurlijke kleurenexplosie na. Hiervoor werden de zandstenen extern bevestigd in een speciaal ontworpen raamkozijnsysteem voordat ze in secties rechtstreeks op de buitengevel werden geïnstalleerd. Zo kreeg het algehele ontwerp van het gebouw een hoogwaardige afwerking, die dagelijks door elke voorbijganger wordt opgemerkt.

ANDERE INSPIRATIES

Interesse in dit materiaal?
Contacteer een expert voor meer informatie

YouTube
Pinterest
LinkedIn