Stanton Moor zandsteen – Premier Inn Hotel Edinburgh

De nieuwe Premier Inn was een onderdeel van een ontwikkelingsproject van de oude binnenstad in Edinburgh dat in totaal maar liefst £ 200 miljoen kostte.

Dit hotel kijkt uit op de karakteristieke Royal Mile. In dit project was het belangrijk dat de buitengevel van de nieuwbouw naadloos werd geïntegreerd in het oude gedeelte. Marshalls mocht een grote bijdrage leveren in het vinden van een unieke oplossing om dit te realiseren. Hiervoor viel de keuze op Stanton Moor zandsteen.

Tijdloze zandsteen

Het ontwerp van het gebouw nam een traditioneel zandsteenmateriaal en combineerde het met glas en aluminium tot een verbluffende eigentijdse afwerking. De opvallende kleur van Stanton Moor zandsteen heeft een bleke basis met bruine en gouden variaties erin. Deze sloten perfect aan bij de materialen die in de historische stad werden gebruikt. Deze keuze leidde dus tot een tijdloze combinatie die oud en nieuw verenigde in een uniek geheel.

Andere toepassingen

De bleekgele Stanton Moor zandsteen wordt ontgonnen uit de gelijknamige steengroeve in Derbyshire (UK) en leent zich perfect voor regenwerende gevelbekleding, hardsteen en metselwerkproducten.

Deze prachtige Carboon-zandsteen wordt in het Verenigd Koninkrijk op grote schaal gebruikt, zowel voor grote, prestigieuze projecten in het standscentrum als voor residentiële ontwikkelingen en particuliere woningen.

Ook in Schotland is deze steen inmiddels erg populair, daar hij perfect combineert met de intussen niet langer verkrijgbare Schotse blonde zandsteen.

ANDERE INSPIRATIES

Interesse in dit materiaal?
Contacteer een expert voor meer informatie

YouTube
Pinterest
LinkedIn